• Посилання скопійовано

Через війну у школах можуть зʼявитися онлайн-паралелі: чого чекати?

Одним з варіантів навчання є формування опорних дистанційних шкіл. Батькам, які проти очного навчання, запропонують перевести дітей до таких закладів

Через війну у школах можуть зʼявитися онлайн-паралелі: чого чекати?

Майбутній навчальний рік для українських школярів стане нелегким, зокрема, і через формат навчання. Частина шкіл хоче працювати очно, а деякі підтримують дистанційний формат.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна «Уроки під звуки сирени. Яким буде навчання в школах і вишах в Україні».

Зараз в Україні немає єдиного плану щодо роботи шкіл. Також немає згоди і серед батьків учнів.

«Наприклад, у громаді є десять шкіл і в кожній може бути по 15-20 учнів, які перебувають за кордоном і хочуть навчатися дистанційно. Уявіть, якщо вчителю кожної з цих шкіл доведеться навчати і очно, і дистанційно одночасно? Це технічно нереально», – пояснив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

 

Онлайн-паралелі

Голова комітету Ради з питань освіти Сергій Бабак зазначив, що кожен навчальний заклад повинен підходити до організації навчання індивідуально. Зокрема, можна створити онлайн-паралелі.

Наприклад, якщо в школі є кілька паралелей, а плани батьків розділилися, то класи можуть перерозподілити так, щоб одна паралель проводила уроки очно, а інша – онлайн.

Також можна організувати змішане навчання. У такому випадку теоретичні заняття проводять віддалено, а практичні – в класах.

 

Опорні дистанційні школи

Ще один варіант навчання, який вже готують у Києві, полягає у формуванні опорних дистанційних шкіл. Батькам, які виступають проти очного навчання, запропонують перевести дітей до таких закладів.

«Уявімо, що поруч є три школи. Дві працюватимуть очно, а в третій організують дистанційне навчання. Там зможуть навчатися діти, які підуть на дистанційний формат. Це як можливий варіант. Але тут немає універсального рецепта - місцева влада вирішує по-своєму», – пояснив Бабак.

Такий підхід вже обговорюють у Львівській області. Департамент освіти ОДА закликав громади виділити по одній школі, яка буде працювати з дітьми онлайн.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»