• Посилання скопійовано

«Десять по десять»: бізнес представив свою програму розвитку економіки

Підприємці вважають, що зростання ВВП на 10% на рік можливе лише через створення нових промислових потужностей, які повністю орієнтовані на експорт

«Десять по десять»: бізнес представив свою програму розвитку економіки

Спілка українських підприємців (СУП) представила програму розвитку економіки «Десять по десять», яка передбачає зростання ВВП від 10% на рік, йдеться у заяві підприємців, яку оприлюднив співзасновник UBC Group Ігор Гуменний.

Якщо у нас буде зростання 10% щороку впродовж 10 років, то зростання буде в 2,6 раза, і ми отримаємо близько $9000 на рік. Тобто вийдемо майже на 60% поточного ВВП Польщі. Багато експертів вважають, що Польща в 2030 році обжене Великобританію! Щось вони роблять правильно, а ми – ні.

Єдиний спосіб подолати бідність, повернути людей на Батьківщину, побудувати армію та оборонну промисловість – скачкоподібне економічне зростання ВВП від 10% на рік.

Головним критерієм оцінки роботи Керівництва, НБУ, Верховної Ради має бути забезпечення зростання ВВП від 10% на рік (звісно, з контрольованою та невеликою інфляцією).

Ми впевнені, шо зростання на 10% на рік можливе ЛИШЕ через створення нових промислових потужностей, які повністю орієнтовані на експорт. Внутрішній ринок, сервісні індустрії, сільське господарство не зможуть створити навіть приблизного такого зростання!

 

Що для цього треба зробити?

Якщо коротко, то відповідь така: наша країна повинна створити найкращі умови для ведення бізнесу в Європі.

Важливо пам’ятати, що бізнес може збудувати завод для експорту в будь-якій країні Європи. Щоб він захотів зробити це в Україні, ми повинні бути кращі.

MUST HAVE:

A. Маски-шоу стоп. Зупинити силовий вплив на бізнес. Перестати розказувати суспільству, що головна мета бізнесу- сплатити податки!

В. Забезпечити проходження митниці за 1 годину до будь-якої країни. 

С. Швидке відшкодування ПДВ для промислового експорту.

Економічні реформи:

  1. Нова індустріальна політика України. Список напрямів виробництва, які Україна хоче мотивувати – підтримка від країни при їх створенні (інфраструктура, податки, трудові відносини, кредитування експорту, швидке компенсування ПДВ)
  2. Дерегуляційна гільйотина. Ми готові розказати, як це має працювати.
  3. Ліквідація інфраструктурного монополізму. Безкоштовне і швидке підключення до електро- та газових мереж при визначеній сумі інвестицій у нове виробництво.
  4. Найкращий податковий режим в Європі. Зниження ЄСВ. При інвестиції у виробництво, починаючи з визначеної суми, – звільнення від більшості податків на 5 років.
  5. Децентралізація. Право місцевим органам влади створювати промислові експортні вільні безподаткові економічні зони. Конкуренція серед місцевих громад за залучення інвестицій.
  6. Спрощення трудового законодавства. Єдиний спосіб вивести зарплату з тіні – ввести в закон право бізнесу на швидке і просте розірвання трудових відносин (наприклад, як у США).
  7. Якомога менше нових регуляцій – тих, які вже існують в ЄС, але при їх впровадженні в Україні гальмуватимуть процес створення нових промислових компаній.
  8. Серйозне скорочення бюджетних витрат (за винятком оборони та безпеки країни).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»