• Посилання скопійовано

Обмін даними щодо рахунків українських платників податків з іншими державами планують відкласти

КМУ хоче відкласти на рік перший обмін даними щодо рахунків українських платників податків з іншими державами. Так, у проєкті листа до Глобального форуму йдеться про перенесення дати першого обміну з вересня 2023 року на вересень 2024 року

Обмін даними щодо рахунків українських платників податків з іншими державами планують відкласти

Южаніна у своєму Телеграм-каналі вказала, що Уряд схвалив проєкт листа до Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей із проханням перенести дату першого автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки з вересня 2023 року на вересень 2024 року. 

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Закон №2970, метою якого є впровадження Україною Загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки, схваленої Радою ОЕСР (Загальний стандарт звітності CRS), що передбачає щорічний міжнародний автоматичний обмін даними про фінансові рахунки, було прийнято у квітні 2023 року.

Тобто наразі планується відкласти прозорість прогресу у впровадженні міжнародних стандартів BEPS (заходів з протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з-під оподаткування).

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»