• Посилання скопійовано

Малий та середній бізнес отримає більше грантів на відновлення та розвиток від USAID

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» розширює грантову підтримку на відновлення українського малого та середнього бізнесу до 92 млн грн, і вітчизняні підприємства зможуть отримати більше грантів

Малий та середній бізнес отримає більше грантів на відновлення та розвиток від USAID

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» розширює грантову підтримку на відновлення українського малого та середнього бізнесу до 92 млн грн, і вітчизняні підприємства зможуть отримати більше грантів. Грантова програма була відкрита 22 липня 2022 року та реалізується у партнерстві з Міністерством економіки України.

У межах програми передбачається надання близько 120 грантів обсягом від 600 000 грн до 1 200 000 грн. Обсяг грантової підтримки в межах програми збільшився з 36 млн грн до 92 млн грн, що дає змогу більшій кількості малих та середніх підприємств (МСП) скористатися її перевагами.

«Для Міністерства економіки збільшення фінансування – це сигнал, що ми рухаємося у вірному напрямі, головне зараз – не збавляти обертів. Нам важливо, щоб бізнес працював та підтримував державу в надскладних воєнних реаліях. Я дякую партнерам, Агентству США з міжнародного розвитку за розширення цієї програми для підтримки безперервності та відновлення бізнесу», – зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України, Міністр економіки Юлія Свириденко.

Програма зосереджується на секторах інформаційних технологій, інжинірингу, виробництва, послуг, а також креативних індустрій. Водночас програма є відкритою до заявок на підтримку інших секторів, які відповідають критеріям цього запиту. Діяльність грантоотримувача може бути зосереджена на таких потребах:

  • покращення бізнес-процесів і моделей;
  • розбудова організаційного потенціалу;
  • розвиток виробництва, продажів; 
  • цифрові та торгові можливості. 

«Стійкість та витривалість українських підприємців надихає. За півтора роки повномасштабної війни МСП були однією з опор, на якій трималась економіка країни. Для USAID важливо підтримати підприємців на цьому шляху, зокрема у відновленні діяльності та розвитку бізнесу у нинішніх умовах. Саме тому ми вирішили розширити фінансування, аби якомога більше підприємств змогли скористатися перевагами та можливостями від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», – зазначила Наталія Петрова, менеджерка проєктів USAID.

Напрями надання грантової допомоги можуть включати: розробку продукту та інновації, створення або відновлення ланцюгів поставок, посилення підготовки персоналу та забезпечення персоналом, покращення онлайн-маркетингу та просування на внутрішньому та зовнішньому ринках, підвищення конкурентоспроможності бізнесу, а також подібну діяльність, що пов’язана з підтримкою безперервності та відновлення бізнесу.

Приймання заявок триватиме до 24 липня 2023 року (включно).

Докладна інформація щодо подання заявки, необхідних документів та критеріїв відбору за посиланням

Довідково:

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»