• Посилання скопійовано

Уряд змінив вимоги щодо аптек у сільській місцевості

Уряд вніс зміни до мінімальної площі аптек та аптечних пунктів, що розташовуються у сільській місцевості. Таке рішення підвищить доступність лікарських засобів для населення

Уряд змінив вимоги щодо аптек у сільській місцевості

МОЗ розповідає, що Уряд вніс зміни до мінімальної площі аптек та аптечних пунктів, що розташовуються у сільській місцевості. Таке рішення підвищить доступність лікарських засобів для населення та дозволить відкривати нові аптечні пункти у сільській місцевості зі спрощеними вимогами.

Так, загальна мінімальна площа аптек відтепер становить: 

  • у селищах – не менше ніж 30 кв. метрів (площа торговельного залу – не менше ніж 13,5 кв. метрів);
  • у селі – не менше ніж 18 кв. метрів (площа торговельного залу – не менше ніж 6 кв. метрів).

Наразі лише в 11% сіл України працюють аптечні пункти. Загалом йдеться про 5 700 аптек, які працюють у селах та селищах. Натомість залишається понад 20 000 сіл та селищ, які досі не мають аптечних пунктів. Такі умови суттєво ускладнюють доступ населення до лікарських засобів.

Нагадаємо, 4 серпня уряд ухвалив постанову, якою дозволив створювати мобільні аптечні пункти. Це можуть робити суб’єкти господарювання, які мають ліцензії з роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»