• Посилання скопійовано

У Мінагрополітики підготували зміни до порядку надання грантів на розвиток садівництва

Мінагрополітики пропонує змінити умови щодо висадки та облаштування насадження на земельній ділянці або на суміжних ділянках. Гранти надаються для висадки та облаштування насадження на ділянці, загальна площа якої становить від 1 до 25 га

У Мінагрополітики підготували зміни до порядку надання грантів на розвиток садівництва

З січня 2024 року планується розширення умов надання урядових грантів за програмою «єРобота» на  розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства. Відповідні зміни підготовлені Міністерством аграрної політики та продовольства України. 

Зокрема, пропонується змінити умови щодо висадки та облаштування насадження на земельній ділянці або на суміжних ділянках. Згідно з новими нормами, пункт 4 Порядку надання грантів доповнять таким змістом: 

  • гранти надаються для висадки та облаштування насадження на земельній ділянці або на суміжних земельних ділянках, загальна площа якої/яких становить від 1 до 25 гектарів; 
  • допускається розташування між земельними ділянками господарських шляхів, прогонів, полезахисних лісових смуг та інших захисних насаджень, рубежів (річок, струмків, каналів, лісосмуг, рослинних смуг, дерев, стежок, рівчаків, ярів, заболочених земель). 

Інформацію необхідно врахувати підприємцям під час розробки проєкту висадки насаджень, якщо вони планують звернутися за отриманням гранту у 2024 році. 

Довідково. Урядова грантова програма діє з 1 липня 2022 року і передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг – можливість для кожного бажаючого створити чи розвивати власний бізнес за напрямами «Своя справа»,  «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень».

Гранти надаються у розмірі не більш як 70 % вартості проєкту, але не більше ніж 10 млн гривень. Заявник має профінансувати власними або кредитними коштами не менше 30% вартості проєкту. Обов’язковою умовою є працевлаштування потрібної кількості працівників. Для садів – від 5 до 10 постійних і 125 – 425 сезонних робітників залежно від найменування насаджень. Для теплиць – не менше 4 постійних та 10 сезонних на гектар.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»