• Посилання скопійовано

З 1 січня 2024 року запрацює земельний ринок

З 1 січня, як і планувалось, запрацює земельний ринок для юридичних осіб. На цьому наголосив Міністр аграрної політики під час конференції

 З 1 січня 2024 року запрацює земельний ринок

Мінагрополітики зазначає, що змін до другого етапу земельної реформи не буде. З 1 січня запрацює земельний ринок для юридичних осіб, як і планувалось. На цьому наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час конференції УКАБ «Ведення агробізнесу в Україні», яка відбулась у Києві.  

«З нового року у нас новий етап земельної реформи. Жодних змін ми не плануємо. Це означає, що з нового року землю можуть купувати юридичні особи», – підкреслив Микола Сольський.   

Він наголосив, що війна спонукає навпаки пришвидшувати реформи, а не сповільнювати. 

«Маємо рухатись в сторону лібералізації, а не жорсткого регулювання. Тому що війна – це причина навпаки рухатись швидше з реформами. В першу чергу ми маємо самі дбати про себе. Бізнес сентиментами не керується. У нас мають бути зручні правила, не гірші ніж в країнах, де готові вкладати гроші», – підкреслив Міністр агрополітики.

Він підкреслив, що Україні вдалося організувати морський коридор, який нині успішно працює для експорту в тому числі аграрної продукції. 

«Було сміливе рішення, щоб морем керували ми самі. Це дало результати. Море працює, і кожен з нас це відчуває», – зазначив Міністр. 

Участь у конференції також взяв заступник міністра Маркіян Дмитрасевич. Він зауважив, що українське аграрне законодавство зараз проходить важливий етап адаптації до європейських норм. І бізнесу також  варто ретельно готуватись до конкуренції на європейському ринку. Зазначивши, що для українського аграрного сектору членство в ЄС – це багато можливостей, а також певні виклики. Він наголосив на необхідності вже враховувати норми ЄС у плануванні діяльності аграрних підприємств. 

Довідково

У межах ХV Міжнародної конференції «Ведення агробізнесу в Україні» представники влади та бізнесу разом обговорюють можливості та перспективи наступного аграрного сезону. Серед тем обговорення: прифронтовий агробізнес, адаптація аграрного сектору в умовах євроінтеграційних процесів,  реінтеграція ветеранів в агробізнесі. 

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»