• Посилання скопійовано

Мінекономіки співпрацюватиме з партнерами у сфері підтримки мікро-, малого та середнього бізнесу

Міністерство економіки України та міжнародна гуманітарна організація Меrсу Corps спільно працюватимуть над подоланням негативних наслідків війни для українського бізнесу. Меморандум про співпрацю підписали 10 січня 2024 року

Мінекономіки співпрацюватиме з партнерами у сфері підтримки мікро-, малого та середнього бізнесу

Міністерство економіки України та міжнародна гуманітарна організація Меrсу Corps спільно працюватимуть над подоланням негативних наслідків війни для українського бізнесу. Меморандум про співпрацю підписали 10 січня 2024 року Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко та керівник Місії Mercy Corps в Україні Стівен Джон Клаборн. Документом, зокрема, передбачається співпраця у сфері відновлення постраждалого мікро-, малого та середнього бізнесу шляхом грантової підтримки та інших програм.

Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки подякувала за допомогу, яку Меrсу Corps надала українським громадянам та бізнесу з початку широкомасштабного вторгнення.

«Ми вдячні за допомогу українським внутрішньо переміщеним особам, за підтримку аграрного сектору. Завдяки вашій ініціативі з підтримки економічної стабільності України підприємства змогли релокуватися в безпечні регіони, працювати та розвиватися. Переконана, наша співпраця, спрямована на відновлення та розвиток мікро-, малого та середнього бізнесу буде результативною та сприятиме посиленню економіки України», - зазначила Юлія Свириденко. 

Згідно з підписаним Меморандумом Мінекономіки та Меrсу Corps також співпрацюватимуть у сферах:

  • Подолання негативних наслідків війни як для місцевих громад, так і для українського бізнесу. Йдеться про проведення комплексного аналізу фінансових втрат та руйнувань, а також про відбудову втрачених активів.
  • Взаємодії з бізнес-спільнотою для забезпечення сталого розвитку бізнесу та сприяння зростанню експорту до держав-членів ЄС та США.
  • Розбудови конкурентоспроможної економіки та налагодження ефективного діалогу та співпраці держави та бізнесу.
  • Обміну інформацією про стан релокації бізнесу, актуальні проблеми та перспективи розвитку мікро, малого та середнього бізнесу.
  • Обміну результатами економічних досліджень.

Меморандум сприятиме оперативному співробітництву у сфері відновлення постраждалого від бойових дій бізнесу в Україні через надання грантової чи фінансової підтримки, реалізацію навчальних та менторських програм. Документ також передбачає впровадження та організацію спільних проєктів і діяльність у сферах відновлення та розвитку підприємництва в Україні.

Довідка:

Меrсу Corps - міжнародна гуманітарна організація, яка працює в Україні з початку повномасштабного вторгнення та має офіси-представництва в Київській, Львівській, Дніпропетровській та Одеській областях. За минулий рік організація надала допомогу близько 1,38 млн вимушено переміщених громадян в Україні та за кордоном. Також Меrсу Corps реалізує Програму підтримки економічної стійкості України, спрямовану на підтримку релокованого та місцевого мікро-, малого та середнього бізнесу. Учасникам проєкту надаються гранти від півтори до сорока тисяч доларів США на відновлення підприємницької діяльності. В аграрній сфері організація надає допомогу на відновлення втраченої через війну дрібної фермерської діяльності, а також малим та середнім фермерським підприємствам для подолання наслідків війни у сільському господарстві.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»