• Посилання скопійовано

У ВРУ зареєстровано законопроєкт щодо промислової політики

У новому Законі «Про промислову політику» буде вичерпний перелік інструментів та механізмів, за якими держава зможе підтримувати українського виробника

У ВРУ зареєстровано законопроєкт щодо промислової політики

«Виробляй українське, споживай українське, плати українцям, інвестуй в Україну. Це не пусті слова, а філософія, яку ми намагаємось закладати у рішення і політики, які приймаємо», – розповідає Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Справжній український інтерес – це підтримувати економіку України, розвивати українські бізнеси. Це державною кишенею, власною кишенею спонсорувати виробництво в Україні, щоб наші громадяни отримували зарплати, а підприємці розвивалися тут, в Україні.

Днями ми зробили ще один критичний крок, який захищає інтереси українських виробників – ми разом з колегами зареєстрували проєкт Закону України про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки (реєстр. №11331), який має допомогти долати ті виклики, які виникли в українських виробників через повномасштабне вторгнення.

У новому Законі «Про промислову політику» буде вичерпний перелік інструментів та механізмів, за якими держава зможе підтримувати українського виробника:

  • нарешті визначатиметься перелік стратегічних галузей промисловості України;
  • створюється Державний фонд розвитку промисловості, який надаватиме позики, гранти та іншу допомогу перспективним проектам;
  • запроваджується система спеціальних інноваційних та інвестиційних контрактів між Урядом та інвесторами;
  • для критичних технологій впроваджується програма співфінансування проєктів на пільгових умовах.

В умовах війни економіка – це зброя. Ми можемо боротись за власну свободу лише до тих пір, доки у нас є для цього ресурси. Це дуже проста формула, яку озвучив Президент України: «Або працюєш, або воюєш». У ці часи робота будь-якого бізнесу залежить від прогнозованості, і перше питання, яке турбує більшість виробників сьогодні, – чи зможе він зберегти для себе критичних працівників? Тому у законопроєкті ми заклали концепцію «економічного бронювання», яка дозволить зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів.

Законопроєкт – результат піврічної роботи величезної команди людей, яка невпинно 24/7 проводили консультації, моделювали різні сценарії та вели діалог, як з урядовцями, так і з бізнесом.

Так, це амбітний крок, але саме він здатен забезпечити безперервну та прогнозовану роботу наших підприємств. Роботу, яку вони роблять для перемоги України. Тієї роботи, якою вони і фінансують наші Сили оборони. Пересилимо!».

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»