• Посилання скопійовано

Бізнес просить дозволити використовувати в Україні Wi-Fi 6E

Представники бізнесу звернулися до Федорова та інших профільних державних органів щодо необхідності впровадження в Україні радіотехнології Wi-Fi 6E (5945-6425 МГц). Наразі немає можливості провести його сертифікацію в Україні

Бізнес просить дозволити використовувати в Україні Wi-Fi 6E

Комітет побутової електротехніки Європейської Бізнес Асоціації звернувся до Віце-прем’єр-міністра України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайла Федорова та інших профільних державних органів щодо необхідності впровадження в Україні радіотехнології Wi-Fi 6E (5945-6425 МГц).

Так, за інформацією компаній-членів Комітету Асоціації, наразі більшість нового сучасного обладнання, такого як роутери, ноутбуки, смартфони, телевізори, аудіосистеми тощо, виробляється з підтримкою радіотехнології Wi-Fi 6E, яку, на жаль, не включено до Плану розподілу і користування радіочастотним спектром в Україні.

Відповідно представники законослухняного бізнесу не мають можливості провести його сертифікацію в Україні, що, своєю чергою, унеможливлює легальне постачання таких продуктів в Україну. Це  суттєво обмежує використання сучасного обладнання в Україні та позбавляє споживачів доступу до новітніх технологій.

Окремо зауважимо, що Україна входить до невеликої кількості країн, які ще не дозволили використання цієї технології. Як зазначають експерти Комітету Асоціації, радіотехнологію Wi-Fi 6E було прийнято ще у 2020 році, а світове виробництво обладнання з підтримкою Wi-Fi 6E було розпочате у 2021 році. Згідно з інформацією Wi-Fi Alliance радіотехнологію Wi-Fi 6E дозволено до використання в ЄС і більшості країн світу за винятком деяких країн Африки. Мало того, за інформацією експертів Комітету Асоціації деякі країни вже почали обговорення можливості щодо запровадження наступної технології Wi-Fi 7 (6425-7125 МГц).

Отже, Асоціація просить профільні державні органи ініціювати внесення змін до Плану, зокрема доповнити його радіотехнологією Wi-Fi 6E, що дозволить гармонізувати використання радіочастотного ресурсу з ЄС та розблокувати постачання сучасного обладнання в Україну.

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»