• Посилання скопійовано

Президент підписав Закон про посилення контролю за промисловим забрудненням

06 серпня 2024 року Президент України підписав Закон про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення (№3855-ІХ). Докладніше про нього – далі у новині

Президент підписав Закон про посилення контролю за промисловим забрудненням

Міндовкілля повідомляє, що Верховна Рада України схвалила у другому читанні рамковий законопроєкт №11355 “Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення”.  

«Сьогодні надважливий день у формуванні євроінтеграційного екологічного законодавства України. 256 голосів “ЗА” прийняття рамкового законопроєкту “Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення”, що імплементує Директиву 2010/75/ЄС», – зазначає Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

За його словами, Закон про екологічну модернізацію підприємств неодноразово виносили у зал для голосування і він не отримував схвалення. Дискусії навколо цієї ініціативи тривають понад 10 років. Але нині Верховна Рада України зробила цей довгоочікуваний політичний крок назустріч європейському майбутньому України.

«Цей закон – не тільки про запровадження найкращих доступних технологій та методів управління (НДТМ). Він про цивілізовані правила гри, прозорість та цифрові інструменти управління. Отже – зелене повоєнне відновлення промисловості, чисте довкілля та покращення умов життя українського народу. Закон про екологічну модернізацію відкриває нам шляхи до міжнародного фінансування відновлення наших промислових підприємств. Ми стаємо рівноправними партнерами європейських країн у формуванні кліматичної політики. Ми зможемо застосувати механізми, які дозволять уникнути міжнародних обмежень, таких як СВАМ», – наголосив Руслан Стрілець.

Дякуємо всім народним депутатам за консенсус та проукраїнську позицію. Дякуємо голові Екокомітету Верховної Ради України Олегу Бондаренку за титанічні зусилля для прийняття цього рішення. Дякуємо всім, хто працював задля цього важливого й прогресивного кроку вперед. Все тільки починається.

Як повідомляється на сайті ВРУ в картці цього Закону, він був підписаний Президентом України 09.08.2024. Закон набере чинності через 12 місяців з дня, наступного за днем його опублікування. Крім одного пункту, який набирає чинності на наступний день після опублікування та зобов'язує КМУ протягом цих 12 місяців забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації цього Закону.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»