• Посилання скопійовано

Підняття податків суттєво не вплине на настрої інвесторів, – Мінекономіки

За словами заступника Міністра економіки Володимира Кузьо, для інвесторів важливіша окупність проєктів, ніж податкові ставки. Ключовими факторами є інфраструктура, логістика та інтеграція в глобальні ланцюги постачання

Підняття податків суттєво не вплине на настрої інвесторів, – Мінекономіки

Заступник Міністра економіки Володимир Кузьо заявив, що для інвесторів важливіша окупність проєктів, ніж податкові ставки. Ключовими факторами є інфраструктура, логістика та інтеграція в глобальні ланцюги постачання.

Інвестори звертають увагу не стільки на податки, скільки на можливість швидкого повернення інвестицій та забезпечення стабільного функціонування їхнього бізнесу в міжнародних ланцюгах постачання. Finance.ua розповідає, що про це зазначив заступник Міністра економіки Володимир Кузьо в коментарі УНН.

«Насправді для інвесторів важливо показати фінальну дохідність їхніх інвестицій. Вони складаються з різних елементів, тобто основна точка інвесторів – яка окупність цих інвестицій та який термін. Я б не фокусувався на темі податків – так, це важливо, але більше інвесторів цікавить, «що це за проєкт» та яке повернення на інвестицію їх чекає», – сказав Кузьо.

Він зауважив, що навіть за умови нульових податків інвестори не вкладатимуть, якщо не матимуть чіткого уявлення про остаточний прибуток.

«Якщо навіть будуть «нульові» податки в країні, але не буде чіткого бізнес-плану та не буде куди інвестувати та отримувати прибуток – інвестори не прийдуть. Їм потрібен енергетичний ресурс та логістична інфраструктура, чи буде їхній бізнес складовою в глобальному ланцюгу виробництва продукції, швидкість її вивезення з країни. Їм важливо, щоб працювали ланцюги постачання», – розповів заступник Міністра економіки.

Кузьо додав, що, з точки зору Міністерства економіки, для інвесторів важлива інфраструктура, швидкість проходження митних процедур товарами для наступної складової уланцюгах доданої вартості.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»