• Посилання скопійовано

Земельна реформа в Україні буде проведена до кінця року, - Зеленський

В Україні у 2019 році буде проведено земельну реформу, а у 2020-му створено ринок землі

Земельна реформа в Україні буде проведена до кінця року, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що цього року в країні буде проведено земельну реформу, яка дасть змогу створити ринок землі у 2020 році.

"Цього року ми обов'язково проведемо земельну реформу, що вже наступного року дасть змогу створити ринок землі на 40 млн га, яка є найкращою у світі за якістю", - сказав Зеленський на українсько-турецькому бізнес-форумі в Стамбулі в четвер.

За його словами, в Україні вже є турецькі компанії, які володіють землею, зокрема компанія "Онур".

"Сподіваюся, таких компаній буде більше, особливо це стосується південної частини України, де є необхідність створення і розвитку меліоративних систем. Тут ми також розглядаємо можливість для державно-приватного партнерства", - сказав Зеленський.

"Восени ми ухвалюємо закон про концесію, що дасть можливість державі безпечно працювати з приватним сектором, з приватними компаніями", - сказав він, наголосивши, що Україна буде рада бачити турецьких партнерів у всіх українських проектах.

Раніше в команді Зеленського заявляли про необхідність відкритого ринку землі після підготовки відповідного законодавства.

Заступник глави Офісу президента Олексій Гончарук допускає розблокування ринку землі до кінця 2019 року.

"Є розуміння в команді (президента - ІФ), що якщо це (скасування мораторію - ІФ) не буде зроблено цього року, то буде досить складно", - сказав він.

У лютому 2019 року п'ятий президент України Петро Порошенко підписав закон, який передбачає продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»