• Посилання скопійовано

«Доступне житло» надається аж за двома програмами

Щодо застосування передбачених податковим законодавством пільг у межах забезпечення громадян доступним житлом

Інформуємо, що в межах соціальних ініціатив Президента України Мінрегіон України опікується двома бюджетними програмами забезпечення громадян доступним житлом:
«Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» (КПКВК 2751190), що реалізується згідно з постановами Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2009 року №140 та від 29 лютого 2012 року №193, якими затверджено Порядок забезпечення громадян доступним житлом та Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла відповідно;
«Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов» (КПКВК 2751470), в межах виконання якої діє Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року №343.
На цей час з ініціативи Мінрегіону внесено ряд змін до законодавства, якими установлено податкові пільги в межах будівництва доступного житла.
Зокрема, пп. 165.1.34 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) врегульовано питання щодо невключення до загального оподаткованого доходу громадян суми державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла. Підпунктом 166.3.8 Кодексу платнику податку дозволено включати суми видатків на будівництво доступного житла до податкової знижки. Крім того, відповідно до пп. 197.1.14 і п. 197.15 Кодексу звільнено від оподаткування операції з першого постачання доступного житла та житла, що будується із залученням державних коштів та операції з постачання будівельно-монтажних робіт для такого будівництва.
Зазначаємо, що встановлені законодавством пільги поширюються як на фізичних осіб — платників податків, так і на юридичних осіб.
З метою сприяння застосуванню платниками податків передбачених пільг Міністерство звернулося до Державної податкової служби України з проханням довести зазначене до відома підпорядкованих органів Державної податкової служби України та забезпечити врахування в роботі.
Для здешевлення вартості доступного житла Міністерство пропонує ознайомитися з офіційними відповідями Державної податкової служби України та застосовувати передбачені законодавством податкові пільги.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»