• Посилання скопійовано

Грошова й експертна оцінка землі — у чому різниця?

Яка різниця між грошовою та експертною оцінкою землі?

Грошова оцінка землі проводиться для укладення будь-якої цивільно-правової угоди, визначення ставки земельного податку, сукупної вартості основних засобів виробництва, величини внеску до статутного фонду тощо. А експертна оцінка проводиться тоді, коли потрібно визначити ринкову вартість землі або іншу вартість (заставну, страхову) для продажу землі чи іншого способу її відчуження.
Підстава: Постанова Кабміну «Про методику грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів» №213 від 23.03.95 р.; Постанова Кабміну «Про експертну грошову оцінку земельних ділянок» №1531 від 11.10.2002 р.; Наказ Держкомітету України земельних ресурсів «Про затвердження порядку проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок» №2 від 09.01.2003 р.

Джерело: Городская Евпаторийская Бизнес-Ассоциация

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»