• Посилання скопійовано

Для проведення держреєстрації права власності на нерухомість заявник повинен подати техпаспорт на такий об'єкт

Постанова КМУ від 05.09.2012 р. №824 «Деякі питання державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», чинна з 01.01.2013 р.

Кабмін Постановою №824 вніс зміни до деяких своїх постанов щодо держреєстрації речових прав на нерухомість та їх обтяжень.
Змінами до Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою КМУ від 22.06.2011 р. №703, встановлено, що для проведення держреєстрації права власності на новозбудований чи реконструйований об'єкт нерухомого майна заявник, крім документів, зазначених у п. 27 і 28 цього Порядку, подає органу держреєстрації прав технічний паспорт на такий об'єкт.
При цьому для проведення держреєстрації права власності на підставі договору іпотеки, що містить застереження про задоволення вимог іпотекодержателя, заявник подає органу держреєстрації прав технічний паспорт на об'єкт нерухомого майна (у разі коли предметом іпотеки є об'єкт нерухомого майна, розташований на земельній ділянці). Як і для проведення держреєстрації припинення права власності на нерухоме майно у зв'язку з його знищенням, заявник теж подає органу держреєстрації прав технічний паспорт на об'єкт нерухомого майна та підтверджує факт його знищення.
Крім того, внесено зміни до Порядку ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна, затвердженого постановою КМУ від 05.07.2004 р. №830, якими встановлено, що держреєстрація застави повітряних та морських суден, суден внутрішнього плавання, космічних об'єктів проводиться відповідно до цього Порядку.
З набранням чинності Постановою №824 втратили чинність Постанова КМУ від 31.03.2004 р. №410 «Про затвердження Тимчасового порядку державної реєстрації іпотек», Постанова КМУ від 26.05.2004 р. №671 «Про затвердження Тимчасового порядку державної реєстрації правочинів» та п. 35 змін, що вносяться до актів КМУ, затверджених постановою КМУ від 20.10.2011 р. №1109.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»