• Посилання скопійовано

ОСББ і ЖБК не можуть бути виробниками або виконавцями житлово-комунальних послуг

Лист Мінрегіонбуду та НКРРКП від 10.09.2012 р. №7/8-14514; 3214/02-11-05

Мінрегіонбуд спільно з Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, виклали своє бачення механізму співпраці комунальних підприємств з об'єднаннями співвласників багатоквартирного будинку.
Мета і предмет діяльності ОСББ і ЖБК, визначені чинним законодавством, не передбачають здійснення ними госпдіяльності. Тому ОСББ і ЖБК не є суб'єктами господарювання і не можуть бути виробниками або виконавцями житлово-комунальних послуг.
Виходячи з необхідності проведення реформи житлово-комунального господарства, а також закріплених чинним законодавством України обов'язків підприємств, що виробляють і надають житлово-комунальні послуги споживачам згідно з умовами договору, співпраця між ОСББ (ЖБК) і підприємствами-ліцензіатами можлива за умови провадження цими підприємствами іншого виду діяльності, крім ліцензованого, яким є централізоване постачання холодної і гарячої води, водовідведення і централізоване опалювання.
Якщо на загальних зборах ОСББ (ЖБК) виконавцем послуг із централізованого постачання холодної і гарячої води, водовідведення та централізованого опалювання визначено підприємство-ліцензіат, то відносини між співвласниками будинку, ОСББ (ЖБК) безпосередньо як юридичною особою і підприємством здійснюються лише на договірних умовах.
Підприємства, визначені виконавцями відповідних послуг, не повинні відмовляти ОСББ (ЖБК) в укладенні договорів із централізованого постачання холодної і гарячої води, водовідведення і централізованого опалювання безпосередньо з власниками квартир як з індивідуальними споживачами.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»