• Посилання скопійовано

Ріелтерів змусять складати іспити і підвищувати кваліфікацію

Кабмін змінив законопроект з вимогами до профпідготовки ріелтерів

Законопроект від Міністерства економічного розвитку і торгівлі у разі його прийняття як закону запровадить обов'язкову профпідготовку ріелтерів і державний контроль за їхньою діяльністю. Про це пише SV Development.
Згідно із законопроектом, ріелтером може бути громадянин України або іноземець, який не має судимостей, має вищу освіту, володіє державною мовою, пройшов навчання за програмою підготовки на здійснення ріелтерської діяльності або стажування протягом одного року у складі суб'єкта ріелтерської діяльності та отримав його позитивну рекомендацію, склав кваліфікаційний іспит, отримав кваліфікаційне свідоцтво ріелтера.
Професійна підготовка ріелтерів здійснюється навчальними закладами, які уклали угоди про співпрацю щодо професійної підготовки ріелтерів з центральним органом виконавчої влади, що здійснює формування державної політики у сфері економічного розвитку.
Згідно із законопроектом, ріелтери зобов'язані не рідше від одного разу на три роки підвищувати кваліфікацію за програмою підвищення кваліфікації.
Також проектом закону передбачається створення Кабміном консультативно-дорадчого органу з питань ріелтерської діяльності, який і регулюватиме ріелтерську діяльність.
Зазначимо, це другий варіант законопроекту, запропонований Мінекономрозвитку. Перший варіант передбачав, що для початку професійної діяльності ріелтер повинен в обов'язковому порядку мати вищу освіту і стаж (мінімум 1 рік), а також реєстрацію в держреєстрі суб'єктів ріелтерської діяльності.

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»