• Посилання скопійовано

Пільга з ПДФО діє для двох програм щодо здешевлення житла

Лист ДПСУ від 17.08.2012 р. №596/0/51-12/17-1117 «Про бюджетні програми забезпечення громадян доступним житлом»

ДПСУ зазначила, то нині в Україні діють дві бюджетні програми щодо забезпечення громадян доступним житлом:
— перша (КПКВК 2751190) полягає в оплаті державою 30% вартості будівництва (придбання) доступного житла або наданні пільгового іпотечного житлового кредиту (постанови КМУ від 11.02.2009 р. №140 і від 29.02.2012 р. №193);
— друга (КПКВК 2751470) здешевлює вартість іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, шляхом відшкодування частині відсотків за кредитами, отриманими на будівництво (реконструкцію) або придбання в об'єктах незавершеного будівництва чи не реалізованого замовниками (керуючими) в об'єктах, прийнятих в експлуатацію після 2009 року, житла (квартири в багатоквартирних житлових будинках, індивідуальні житлові будинки або майнові права на них) (постанова КМУ від 25.04.2012 р. №343).
Згідно з ч. 2 абз. 1 пп. 165.1.34 ПКУ державна підтримка, що реалізується в межах зазначених вище бюджетних програм у вигляді оплати за рахунок державних коштів 30% вартості житла або у вигляді відшкодування частини відсотків за кредитами, не включається до оподатковуваного доходу фізособи.
Крім того, витрати на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, зокрема на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого з такою метою, і відсотків за ним, дозволено включати до податкової знижки (пп. 166.3.8 ПКУ).
З метою документального підтвердження участі в бюджетних програмах забезпечення доступним житлом фізособа зобов'язана надати:
— у межах реалізації першої програми — договір про обслуговування коштів для будівництва (придбання) доступного житла, укладений між громадянином і регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву;
— у межах реалізації другої програми — договір про надання часткової компенсації відсотків, укладений між громадянином, регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву і банківською установою, яка надає іпотечний кредит.

На підставі: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»