• Посилання скопійовано

Кредитне житло стало доступнішим

Після зниження Державною іпотечною установою ставки рефінансування середня вартість кредитів на житло в комерційних банках-партнерах також знизилася. При цьому банки знизили вартість кредитів на більшу величину, ніж знизилася ставка ДІУ

Кредитне житло стало доступнішим

На 10 июля 2013 года средняя реальная ставка по ипотечным кредитам в коммерческих банках в рамках сотрудничества с Государственным ипотечным учреждением сроком на 10 лет составила 18,34% годовых. Займы сроком на 5 лет обойдутся в среднем в 18,74% годовых, сроком на 30 лет — в 18,19% годовых.

Стоит отметить, что 14 марта ГИУ снизило ставку рефинансирование, под которую предоставляются деньги коммерческим банкам для выдачи займов на покупку жилья, на 2,7 процентного пункта – с 18% до 15,3%. Однако средние реальные ставки в коммерческих банках в рамках программы ГИУ за последний месяц снизились на большую величину – на 3-3,1 п.п.

Напомним, на середину июля-2013 ГИУ сотрудничает с 118 банками. Максимальный срок кредитования по программе ГИУ составляет 30 лет, минимальный аванс – 25% от стоимости жилья.

Джерело: SV-Development

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»