• Посилання скопійовано

Єдиний держреєстр громадян, які потребують житло, повинен бути створений до 1 жовтня

Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов, повинен бути створений до 1 жовтня 2013 року

Єдиний держреєстр громадян, які потребують житло, повинен бути створений до 1 жовтня

За дорученням очільника Мінрегіону, в Міністерстві відбулась робоча нарада під головуванням радника Міністра Анатолія Беркути та за участю представників органів, що здійснюють квартирний облік з усіх областей України.

Анатолій Беркута наголосив, що до 1 жовтня необхідно завершити формування Реєстру. Проте, на сьогоднішній день, від органів, що здійснюють квартирний облік, отримано дані лише про 165 336 сімей, внесених до Реєстру. В той же час за даними Держстату на квартирному обліку в Україні перебуває 1 021 708 осіб.

«Міністр вимагає активізувати цю роботу. Реєстр допоможе встановити достовірні дані про кількість осіб, які реально потребують поліпшення житлових умов. Виходячи з його даних, можна буде чітко планувати де саме і скільки необхідно споруджувати житла в рамках державних житлових програм», - сказав радник Міністра.

Він зазначив, що робота не з легких, оскільки, наприклад, квартирні черги за місцем проживання формувалися десятиліттями. За це час багато людей, які перебувають в черзі на житло, змінили місце проживання, місце роботи, що ускладнює отримання від них необхідних даних.

«Необхідно провести у населених пунктах широку інформаційно-роз’яснювальну роботу, щоб люди, які перебувають на квартирному обліку, знали куди їм звертатися і які документи надавати для підтвердження права на поліпшення житлових умов», - наголосив Анатолій Беркута.

Позитивний досвід проведення такої роботи напрацювали Херсонська область та м.Київ.

Нагадаємо, Закон України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» № 800 від 25.12.2008 року передбачає формування «єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов відповідно до законодавства та перебувають на квартирному обліку, як автоматизовану систему збирання, накопичення та надання інформації про таких громадян».

Адміністратором Реєстру визначено Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

Довідково

Реєстр – автоматизована інформаційна система збирання, накопичення, надання, захисту та обліку інформації про громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»