• Посилання скопійовано

Передача багатоквартирних будинків на баланс ОСББ: процедура

Процедура прийому-передачі багатоквартирного будинку з балансу комунального підприємства житлово-комунального господарства на баланс ОСББ проводиться згідно з Порядком № 1521

Передача багатоквартирних будинків на баланс ОСББ: процедура

Мінрегіон повідомляє, що процедура прийому-передачі багатоквартирного будинку з балансу комунального підприємства житлово-комунального господарства на баланс ОСББ проводиться згідно з Порядком № 1521.

Тож якщо на загальних зборах ОСББ прийнято рішення про взяття будинку на баланс ОСББ, процедура проводиться таким чином:

1. ОСББ звертається з письмовою заявою до міського голови про передачу житлового комплексу на баланс ОСББ, додавши до неї відповідні документи.

2. На підставі поданих документів управління житлового господарства міської ради готує відповідний проект рішення міської ради. 

3. Після ухвалення рішення міськради про передачу житлового комплексу з балансу житлово-комунального підприємства на баланс ОСББ попередній балансоутримувач та ОСББ створюють комісію, яку очолює представник ОСББ. Комісія оцінює технічний стан будинку і складає акт прийому-передачі згідно із затвердженим зразком.

4. Будинок передається з балансу на баланс разом з планом земельної ділянки, технічним паспортом будинку і відповідною технічною документацією у двомісячний термін після надходження відповідного звернення від об'єднання.

Разом із житловим комплексом передається така технічна документація.

Передача житлового будинку з балансу на баланс здійснюється безкоштовно (Лист Мінрегіону від 26.06.2013 р. № 7/13-13429).

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»