• Посилання скопійовано

З початку листопада процедура оцінки успадкованого або подарованого майна не зміниться

Держпідприємництво, у зв’язку з набуттям чинності з 1 листопада поточного року постанови щодо податкової оцінки рухомого та нерухомого майна при купівлі/продажу, не очікує змін у проведенні оцінки угод спадкування та дарування

З початку листопада процедура оцінки успадкованого або подарованого майна не зміниться

Порядок проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов’язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства, затверджений постановою від 04.03.2013 №231, обов’язково застосовується у випадку, коли громадянин здійснює продаж (обмін) або інше відчуження рухомого та нерухомого майна, крім випадків його успадкування та дарування.

Оцінку майна для цілей оподаткування матимуть право проводити особи, які пройшли сертифікацію за спеціалізаціями 1.8, 2.3 та 3 (Положення про порядок видачі сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності, затверджене наказом Фонду держмайна від 14.03.2002 №479).

Оцінку майна при укладанні угод спадкування та дарування здійснюватимуть суб’єкти оціночної діяльності за іншими спеціалізаціями на підставі інших актів законодавства.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»