• Посилання скопійовано

Звірка даних щодо об'єктів нерухомості проводиться до 31 грудня

У разі розбіжностей між даними власників об'єктів житлової нерухомості та інформації з Держреєстру речових прав на нерухоме майно під час звірки підрозділ доходів і зборів у 10-денний строк після закінчення звірки вносить зміни в систему "Податковий блок"

Звірка даних щодо об'єктів нерухомості проводиться до 31 грудня

Міндоходів затвердило Порядок надання контролюючими органами за місцем проживання (реєстрації) платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідним контролюючим органам за місцезнаходженням об'єктів житлової нерухомості інформації про результати звірки щодо кількості об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних осіб - платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та розмірів житлової площі таких об'єктів.

Так, підрозділи доходів і зборів з фізосіб відповідних органів доходів і зборів надсилають фізособам - власникам житлової нерухомості повідомлення за місцем їх проживання (реєстрації) про запрошення платника податку для проведення звірки кількості об'єктів житлової нерухомості, що перебувають у їхній власності, та розмірів житлової площі таких об'єктів.

Проведення звірки здійснюється на підставі оригіналів документів про право власності на об'єкти житлової нерухомості, про житлову площу таких об'єктів та за наявності документів, що посвідчують особу власника.

Фізособи - власники об'єктів житлової нерухомості можуть здійснювати таку звірку до 31 грудня 2013 року (включно).

У разі виявлення розбіжностей між даними власників об'єктів житлової нерухомості та інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно під час звірки підрозділ доходів і зборів з фізосіб відповідного органу доходів і зборів у 10-денний строк після закінчення звірки вносить зміни в систему "Податковий блок" підсистеми "ТА. 

Облік платежів" АС "Нерухомість" та вносить дату, номер та вид документів про право власності на об'єкт житлової нерухомості, про житлову площу такого об'єкта та посаду, прізвище, ім'я, по батькові посадової особи, яка вносила відповідні зміни (Наказ Міндоходів від 26.09.2013 р. №508). 

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»