• Посилання скопійовано

Встановлено строки проведення реєстрації прав на нерухомість у 2014 році

Укрдержреєстр повідомляє про строки проведення державної реєстрації прав у зв'язку з набранням чинності змін, внесених до Закону України "Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень"

Встановлено строки проведення реєстрації прав на нерухомість у 2014 році

Укрдержреєстр у листі від 30.12.2013 р. №13100/05-15-13 повідомляє, що з 1 січня 2014 року:

- державна реєстрація права власності та речових прав проводиться у строк, що не перевищує 5 робочих днів;

- державна реєстрація обтяжень та іпотек проводиться в день надходження заяви;

- державна реєстрація права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс проводиться у строк, що не  перевищує 14 робочих днів;

- державна реєстрація права власності з видачею, у випадках, передбачених Законом від 01.07.2004 р. №1952-IV, свідоцтва, проводиться у строк, що не перевищує 14 робочих днів

Укрдержреєстр також звертає увагу, що процедура держреєстрації прав включає в себе як прийняття заяви та документів органом держреєстрації прав, так і прийняття відповідного рішення держреєстратором за результатами розгляду такої заяви.

Датою і часом держреєстрації прав та їх обтяжень вважається дата і час реєстрації відповідної заяви у базі даних про реєстрацію заяв і запитів Державного реєстру прав.

У зв'язку з цим, у разі, якщо заява про державну реєстрацію прав зареєстрована в базі даних про реєстрацію заяв і запитів до 1 січня 2014 року, розгляд такої заяви здійснюється у строк, що не перевищує 14 робочих днів (Лист Укрдержреєстру від 30.12.2013 р. № 13100/05-15-13).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»