• Посилання скопійовано

Витяги з Держреєстру нерухомості надаватимуть і нотаріуси

Новий закон дозволить нотаріусам нарівні з держреєстраторами надавати громадянам витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

Витяги з Держреєстру нерухомості надаватимуть і нотаріуси

Розширення кількості суб’єктів реєстраційних послуг передбачено проектом «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання інформації про державну реєстрацію прав та їх обтяжень з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно», який розробив Мін’юст. Документ уже схвалено Кабміном та передано до Верховної Ради.

За словами ініціаторів змін, розширення кількості суб’єктів, що надаватимуть інформацію з цього реєстру, спростить отримання інформації. Наразі ж дані з нього надають лише державні реєстратори у формі витягу.

Проектом передбачається викласти в новій редакції ст.46-1 закону «Про нотаріат» і визначити повноваження нотаріусів у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Крім того, пропонується змінити ст.28 закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», поклавши на нотаріусів функції надання інформації про державну реєстрацію прав та їх обтяжень з реєстру.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»