• Посилання скопійовано

Черг на реєстрацію прав на нерухомість більше не буде, - Мін'юст

Міністерство юстиції України ініціює низку рішень щодо спрощення процедури реєстрації прав на нерухоме майно

Черг на реєстрацію прав на нерухомість більше не буде, - Мін'юст

Про це під час круглого столу на тему «Реєстраційна служба: коли закінчаться черги на реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень?» заявив Міністр юстиції України Павло Петренко.

«Досі для наших громадян створювалися величезні бюрократичні перепони, пов’язані з реєстрацією прав на власність, яка їм належить. Будувалися величезні корупційні схеми. Тому реєстрація прав на нерухоме майно - масова проблема для українців», - зазначив Павло Петренко.

Міністр наголосив, що однією із найпоширеніших проблем у сфері реєстрації є брак людського ресурсу для вчинення реєстраційних дій. Для вирішення цієї проблеми Мін’юст збирається запровадити практику відрядження у рамках областей до віддалених регіонів, де існує великий обсяг незареєстрованих договорів оренди земельних ділянок, груп реєстраторів.

«Міністерство юстиції планує спільно з представниками громадських організацій розробити графік поїздок по тих районах, де є найбільша проблема з чергами на реєстрацію. Я дав доручення, щоб можна було відряджати групи реєстраторів у рамках області і вони могли проводити реєстрацію більш інтенсивно. Наше завдання вийти на один мільйон реєстраційних операцій в рік», - наголосив Міністр юстиції.

Окремо Павло Петренко зупинився на питанні необхідності внесення змін до відповідного законодавства. Зокрема, мова йде про створення системи електронної реєстрації прав на нерухоме майно.

«Нами ініційовано проект закону, яким передбачається створення системи електронної реєстрації прав на нерухоме майно. Це прибере контакт між державним службовцем і отримувачем послуг, таким чином зменшивши як корупційну складову сфери, так і величезні черги до реєстраторів», - зазначив очільник Мін’юсту.

Окрім того, за словами Павла Петренка, однією із найближчих новацій у роботі ДРС стане передача функцій із вчинення реєстраційних дій більшому колу суб’єктів – нотаріусам та органам місцевого самоврядування.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»