• Посилання скопійовано

Реєстрація прав на нерухомість, розташовану в зоні АТО - Укрдержреєстр

У разі надходження матеріалів щодо нерухомості, розташованої в зоні АТО, Укрдержреєстр рекомендує повертати їх нотаріусам, що вчиняли нотаріальну дію, для тимчасового збереження

Реєстрація прав на нерухомість, розташовану в зоні АТО - Укрдержреєстр

Укрдержреєстр нагадав, що чинне законодавство у галузі нотаріату передбачає можливість посвідчення правочинів щодо відчуження, іпотеки житлового будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна не лише за місцезнаходженням (місцем реєстрації) цього майна, а й за місцезнаходженням (місцем реєстрації) однієї із сторін відповідного правочину.

У разі прийняття нотаріусом рішення про держреєстрацію прав заяву, копії поданих заявником для проведення держреєстрації речових прав документів, документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Держреєстру прав, документ про сплату державного мита, а також інші документи, що видані, оформлені або отримані ним під час проведення державної реєстрації прав, нотаріус у строк, що не перевищує 5 робочих днів з моменту прийняття такого рішення, передає органові державної реєстрації прав за місцем розташування нерухомого майна в порядку, встановленому Мін'юстом, для формування реєстраційної справи відповідно до законодавства.

Разом з цим, у зв'язку з ситуацією, що склалася на сході України, окремі органи державної реєстрації прав не працюють, оскільки перебувають у зоні АТО, поштові відправлення на їх адресу не надходять. У зв'язку з прийняттям наказу Мін'юсту від 15.08.2014 р. №1354/5, окремі нотаріуси направляють документи до органів державної реєстрації прав Харківської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Сумської та Чернігівської областей, що в подальшому ускладнить їх пошук.

Враховуючи вищезазначене, у разі надходження зазначених матеріалів щодо нерухомого майна, розташованого на території Луганської та Донецької областей, Укрдержреєстр рекомендує повертати їх нотаріусам, що вчиняли нотаріальну дію, для тимчасового збереження до врегулювання політичної ситуації в країні.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»