• Посилання скопійовано

ВПО та військовослужбовців пропонують звільнити від пенсійного збору під час купівлі нерухомості

Законопроєктом №7706 пропонується звільнити військовослужбовців, членів сімей військовослужбовців, які загинули, оголошені померлими, є безвісно відсутніми, а також ВПО від сплати пенсійного збору під час купівлі нерухомості

ВПО та військовослужбовців пропонують звільнити від пенсійного збору під час купівлі нерухомості

29 серпня 2022 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №7706 "Про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" щодо звільнення деяких категорій осіб від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час купівлі нерухомого майна".

Основною метою законопроєкту  є державна підтримка соціально незахищених верств населення, зокрема громадян України, які отримали статус ВПО, військовослужбовців, членів сімей військовослужбовців, які загинули чи пропали безвісти під час захисту території України від збройної агресії Російської Федерації шляхом звільнення від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час купівлі нерухомого майна.

А саме пропонується внести такі зміни до Закону «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування»:

1) у пункт 9 статті 1, розширивши перелік осіб, які звільняються від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час купівлі нерухомого майна. До нього додано військовослужбовців, членів сімей військовослужбовців, які загинули, оголошені померлими, визнанні безвісно відсутніми, зниклими безвісті за особливих обставин.

2) доповнити статтю 6 частиною 3. За нею у період дії правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, та протягом шести місяців після його припинення чи скасування внутрішньо переміщені особи, які придбавають нерухоме майно, звільняються від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

У разі затвердження  цей Закон набере чинності через 30 днів з дня його офіційного опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»