• Посилання скопійовано

Для власників знищеної чи постраждалої нерухомості пропонують скасувати військовий збір: законопроєкт

Законопроєктом №7707 на період воєнного стану пропонується не оподатковувати ВЗ доходи осіб - власників нерухомого майна, пошкодженого або знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів та диверсій

Для власників знищеної чи постраждалої нерухомості пропонують скасувати військовий збір: законопроєкт

29 серпня 2022 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №7707 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором осіб, які є власниками нерухомого майна, пошкодженого або знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації".

Законопроєктом пропонується внести зміни до пункту 16-1 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ. А саме доповнити його новим підпунктом 1.11. За ним тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, не підлягатимуть оподаткуванню військовим збором доходи осіб - власників нерухомого майна, пошкодженого або знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації.

Підтвердженням факту пошкодження або знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації буде наявність інформації про таке майно у Державному реєстрі майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації, внесеної на підставі інформаційного повідомлення особи.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Нерухомість, житло, земля»