• Посилання скопійовано

Можна видихнути з полегшенням

Власників касових апаратів старого зразка не штрафуватимуть за не подання електронної звітності до 1 січня 2014 року

Можна видихнути з полегшенням

Співробітники ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві нагадують, що Верховна Рада України все ж таки ухвалила Закон, який переносить терміни настання відповідальності за неподання електронної звітності. 

Це означає, що підприємці мають встановити нові моделі касових апаратів не до 1 липня поточного року, як це передбачалось раніше, а до 1 січня 2014 року.

Також звертаємо вашу увагу на те, що для приєднання до електронної стрічки існує два шляхи. Перший – це придбати касові апарати нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі і містять вбудовані модеми. Інший спосіб – доопрацювати наявні касові апарати, а саме придбати необхідні модеми під конкретні моделі РРО для підключення їх до мережі Інтернет. 

У будь якому, випадку спеціалісти податкової закликають представників бізнесу оперативно звертатись до сервісних центрів з приводу купівлі або модернізації парку апаратів. А ще наголошують на тому, що запровадження такого сервісу значно знизить корупційні ризики за рахунок зменшення прямого спілкування представників бізнесу зі співробітниками підрозділів моніторингу грошових операцій Міндоходів України. 

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»