• Посилання скопійовано

КОРО та розрахункові книжки: дії госпсуб’єкта перед початком використання та після їх закінчення

Податківці в підкатегорії 109.07 ресурсу "ЗІР" відповіли на запитання: які дії суб’єкта господарювання перед початком використання КОРО і РК та після їх закінчення?

КОРО та розрахункові книжки: дії госпсуб’єкта перед початком використання та після їх закінчення

Щодо Книг обліку розрахункових операцій

Перед початком їх використання на титульній сторінці слід зазначити дату початку використання. Записи в книзі ОРО мають виконуватися кульковою ручкою з пастою темного кольору.

Після закінчення використання Книги на її титульній сторінці необхідно зазначити дату закінчення. У разі відсутності у суб’єкта господарювання бухгалтерії до останньої сторінки книги ОРО підклеюються акти про видачу коштів та акти про скасування помилково проведеної через реєстратор розрахункових операції суми розрахунку.

 

Щодо розрахункових книжок

Перед початком використання розрахункової книжки на її реєстраційній сторінці необхідно зазначити дату початку використання.

Після використання всіх розрахункових квитанцій на реєстраційній сторінці розрахункової книжки необхідно зазначити дату її закінчення та загальну суму розрахунків за всіма розрахунковими квитанціями, що є в розрахунковій книжці.

Про особливості реєстрації розрахункових книжок також читайте тут>>

***

Нагадуємо, що 26 липня 2016 року набрали чинності нові порядки щодо реєстрації РРО, КОРО та РК. Докладно про усі зміни читайте в аналітичному матеріалі від "ДК">>

Також звертаємо увагу, що ДФС дозволила використовувати старі книги ОРО на РРО до їх закінчення або завершення строку служби або припинення застосування відповідного РРО, або виникнення підстав для перереєстрації або скасування реєстрації книги. Більше тут>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»