• Посилання скопійовано

Гроші за товар, оплачений платіжною карткою, можна повернути готівкою

На думку Нацбанку, повернення коштів може здійснюватися як у безготівковій, так і в готівковій формі

Гроші за товар, оплачений платіжною карткою, можна повернути готівкою

Нацбанк у листі від 12.10.2016 р. №57-0002/84778 нагадує, що гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день розірвання договору. Якщо ж такої можливості немає - в інший строк за домовленістю сторін, але не пізніше, ніж протягом семи днів.

У разі реалізації продукції поза торговельними або офісними приміщеннями (зокрема, через мережу Інтернет) продавець (виконавець) повинен повернути сплачені гроші без затримки не пізніше 30-ти днів з моменту повідомлення споживачем про розірвання договору. Споживач має право не повертати продукцію або результати роботи чи послуги до моменту повернення йому сплаченої ним суми грошей.

Оскільки Законом "Про захист прав споживачів" не визначено способу повернення коштів за повернутий товар, який був придбаний з використанням платіжної картки, то, на думку НБУ, повернення коштів може здійснюватися як у безготівковій, так і в готівковій формі.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»