• Посилання скопійовано

Нацбанк про застосування РРО при здійсненні валютно-обмінних операцій

Позиція Національного банку України полягає у тому, що фінансові установи мають застосовувати РРО при здійсненні валютно-обмінних операції з 17 грудня 2016 року

Останнім часом до Національного банку надходять звернення від небанківських фінансових установ та їх асоціацій щодо застосування фінансовими установами  РРО при здійсненні валютно-обмінних операцій. У зв’язку з цим Національний банк доводить до відома свою позицію із зазначеного питання.

Позиція Національного банку України полягає у тому, що фінансові установи мають застосовувати РРО при здійсненні валютно-обмінних операції з 17 грудня 2016 року. Це стосується фінансових установ, їх відокремлених підрозділів та пунктів обміну валюти (та не стосується кас банків). Дана вимога поширюється як на ті фінансові установи та пункти обміну валют, що сьогодні вже здійснюють валютно-обмінні операції, так і на ті, що планують розпочати свою роботу.

Зазначене ґрунтується на вимогах Закону про РРО та нормативно-правового акту НБУ, що регулює порядок проведення валютно-обмінних операцій (Інструкція про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, затверджена постановою Правління Національного банку України від 12.12.2002 р. № 502).

Нацбанк пропонує фінансовим установам врахувати цю при практичній діяльності.

Читайте також роз'яснення ДФС з цього приводу тут>>

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»