• Посилання скопійовано

Чи діє 50-тисячне обмеження при проведенні розрахунків через РРО або РК

Чи поширюється обмеження щодо граничної суми розрахунків фізособи з підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги) у розмірі 50000 грн при проведені таких розрахунків через РРО, РК? Консультує ДФС

Чи діє 50-тисячне обмеження при проведенні розрахунків через РРО або РК

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 109.13) зазначила, що відповідно до абзацу третього п. 1 постанови НБУ від 06.06.2013 р. №210 гранична сума розрахунків між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня в розмірі 50000 (п’ятдесяти тисяч) гривень.

Пунктом 1.2 глави 1 Положення №637 визначено, що готівкові розрахунки – це платежі готівкою підприємств (підприємців) та фізичних осіб за реалізовану продукцію (товари, виконані роботи, надані послуги), а також за операціями, які безпосередньо не пов’язані з реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) та іншого майна.

З огляду на ці норми, податківці підсумовують: обмеження щодо граничної суми розрахунків у розмірі 50000 грн поширюється на розрахунки між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня за товари (роботи, послуги), проведені через РРО, розрахункові книжки.

***

Читайте також аналітику від Дт-Кт на тему: Готівкові обмеження у розрахунках: правила та відповідальність 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»