• Посилання скопійовано

Реалізація складних побутових товарів без РРО тепер неможлива

Набрав чинності Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій

Реалізація складних побутових товарів без РРО тепер неможлива

Нагадаємо, що  постановою КМУ від 16.03.2017 р. № 231 затверджено Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО.

 Перелік містить вісім груп товарів, понад 50 підгруп і усього понад 300 позицій товарів. Повністю з переліком можна ознайомитись у довіднику, а докладніше прочитати про зміни можна тут і тут.

Як зазначено у Постанові, вона набере чинності через 30 днів з дня її опублікування. Опублікована вона була 7 квітня в "Урядовому кур'єрі" №66/2017. За даними ВРУ вона набирає чинності сьогодні, 7 травня. Податківці ж вважають датою набрання чинності - 8 травня (читайте тут і тут). Отже, саме з цього часу й слід застосовувати РРО підприємцям-"єдинникам", які  здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Читайте також аналітику від Дт-Кт: Реєстрація та застосування РРО - у запитаннях та відповідях

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»