• Посилання скопійовано

РРО при торгівлі технічно складними побутовими товарами: відколи та кому застосовувати?

З якого числа застосовувати РРО при торгівлі технічно складними побутовими товарів? Чи всі платники єдиного податку зобов’язані його застосовувати РРО? Розповіли у ДФС

РРО при торгівлі технічно складними побутовими товарами: відколи та кому застосовувати?

ДФС у Чернівецькій області нагадує, що 7 квітня опубліковано Постанову КМУ №231, якою затверджено Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО.

Повністю з переліком можна ознайомитись у довіднику.

Постанова набере чинності через 30 днів з дня її опублікування, тобто 8 травня 2017 року. Саме з цієї дати й слід застосовувати РРО підприємцям-"єдинникам", які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

 

Хто  зобов’язаний застосовувати РРО при реалізації технічно складних побутових товарів?

Змінами в законодавстві (Закон №1791-VIII)  передбачено, що платники єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, повинні застосовувати РРО незалежно від обсягу отриманого доходу від продажу.

Водночас, згідно з п. 6 ст. 9 Закону про РРО при продажу товарів (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту) (наданні послуг) фізичними особами – підприємцями, які належать відповідно до Податкового кодексу до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО, не застосовуються РРО та розрахункові книжки.

Застосовувати РРО в разі продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, повинні як платники єдиного податку першої групи, які провадять діяльність на ринках, так і платники другої та третьої груп незалежно від обсягу річного доходу. Для них визначальною умовою для застосовування РРО є реалізація відповідного виду товарів, а саме - технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

При цьому термін «технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту», для цілей Закону про РРО вживається у значенні, наведеному в Законі «Про захист прав споживачів». Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО затверджено Постановою КМУ  № 231.

Тож "єдинники" – першої, другої та третьої груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, повинні будуть застосовувати РРО в обов’язковому порядку незалежно від обсягу отриманого доходу від такого продажу. 

***

Читайте також аналітику від Дт-Кт: Реєстрація та застосування РРО - у запитаннях та відповідях

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»