• Посилання скопійовано

Як користуватися E-Receipt в Електронному кабінеті? Інструкція від ДФС

В Електронному кабінеті оприлюднено інформацію про те, як користуватися пілотним проектом E-Receipt

Як користуватися E-Receipt в Електронному кабінеті? Інструкція від ДФС

ДФС запустила для тестування E-Receipt. Крім того, реалізовано електронний сервіс, який дозволяє покупцеві товарів (послуг) здійснювати пошук та перегляд фіскального касового чеку. Про це ми писали тут.

Меню Пілот E-Receipt надає користувачам Електронного кабiнету можливість протестувати систему, що розробляється відповідно до Постанови КМУ від 13.06.2018 р. №472 «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій».

Цей режим надає доступ до переліку об’єктів оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням або через якi провадиться дiяльнiсть:

Примітка: Якщо об’єкт відсутній в переліку, необхідно в розділі Заяви, запити для отримання інформації подати заяву J/F1312002 Повiдомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язанi з оподаткуванням або через якi провадиться дiяльнiсть, форма № 20-ОПП.

Обравши відповідний об’єкт, користувач електронного кабiнету отримує можливість зареєструвати каси і касирів, уповноважених здійснювати операції з касами на відповідному об’єкті в наступних вкладках:

  • Каси
  • Касири

 

Каси

У цій вкладці користувачу Електронного кабiнету надаєтья можливість створити нову касу за допомогою кнопки "Додати", активувати касу за допомогою кнопки "Активувати", або перевести касу в неактивний режим за допомогою кнопки "Деактивувати".

Попередження: Операції з активації та деактивації кас вимагають накладання ЕЦП особи з правом підпису.

Примітка: Перелік новітніх моделей комплексів буде оновлюватись по факту затвердження Мінфіном у встановленому порядку відповідно до вимог Постанови № 472

 

Касири

У цій вкладці користувачу електронного кабiнету надаєтья можливість додати касира за допомогою кнопки "Додати", активувати касира за допомогою кнопки "Активувати", або перевести касира в неактивний режим за допомогою кнопки "Деактивувати".

 

Примітка: При додаванні нового касира необхідно завантажити сертифікат ключа електронного цифрового підпису такого касира. Файл сертифікату ключа як правило має розширення *.crt і може бути отриманий на сайти відповідного акредитованого центру сертифікації ключів.

Крім того, ДФС реалізовано і електронний сервіс, який дозволяє покупцеві товарів (послуг) здійснювати пошук та перегляд фіскального  касового чеку, що  формується  як традиційними реєстраторами розрахункових операцій, так і електронний фіскальний чек, створений новітніми РРО.

Сервіс знаходиться у відкритій частині  Електронного кабінету, доступ до якої здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи за посиланням: cabinet.sfs.gov.ua/cashregs/check.

Для пошуку та перегляду фіскального касового чеку необхідно ввести: фіскальний номер РРО дату та час видачі чеку (для традиційних РРО).

Пошук електронного чеку здійснюється за його фіскальним номером та датою. Якщо ви не знайшли свого е-чека в системі, зробіть його фото та надішліть за адресою infozvit@sfs.gov.ua. ДФС буде вивчено причину, через яку електронний чек не потрапив до системи та вжито відповідних заходів.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»