• Посилання скопійовано

Кого зазначати у ВКО, якщо його підписує уповноважена особа?

Податківці роз’яснили, чиє прізвище зазначати у видатковому касовому ордері, якщо його було підписано уповноваженою особою підприємства

Кого зазначати у ВКО, якщо його підписує уповноважена особа?

Пунктом 26 розділу III Положення №148 визначено, що видача готівки з кас проводиться за видатковими касовими ордерами (додаток 3) або видатковими відомостями. Документи на видачу готівки підписуються керівником і головним бухгалтером або особою, уповноваженою керівником.

Водночас підпис керівника установи/підприємства на видаткових касових ордерах не обов’язковий, якщо на доданих до видаткових касових ордерів документах, заявах, рахунках є його дозвільний напис.

При цьому в ІПК від 25.09.2018 р. №4155/6/99-99-14-05-01-15/ІПК ДФСУ зазначає: якщо видатковий ордер підписаний уповноваженою особою підприємства, то відповідно має бути вказане прізвище, ім’я та по батькові такої особи.

Також податківці зазначили, що підприємства, що займаються закупівлею товарів сільськогосподарської продукції, проведення розрахунків за які не врегульовано законодавством України, здійснюють видачу готівки здавальникам такої сільськогосподарської продукції за відомостями, у яких зазначаються такі реквізити:

  • прізвища здавальників;
  • їхні адреси;
  • обсяги зданої продукції;
  • сума виплаченої готівки;
  • підпис здавальника.

Окрім того, ДФС пропонує звернутись до Національного банку, як до розробника Положення №148, для отримання роз’яснення з порушених питань. Нагадаємо, що нещодавно НБУ вже надавав своє роз’яснення. Зокрема фахівці НБУ зазначали аналогічну зазначеному вище позицію, що у прибутковому та видатковому касових ордерах у графі «Керівник» та «Головний бухгалтер» у разі їх підписання уповноваженою особою підприємства має бути зазначено прізвище та ініціали уповноваженої особи підприємства.

*** 

Читайте також: 

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»