• Посилання скопійовано

Заповнюєте заяву для реєстрації КОРО: як дізнатися реєстраційний номер екземпляру РРО?

Пошук присвоєного реєстраційного номера екземпляру РРО здійснюється відповідно до введених параметрів «Серійний номер» та/або «Код моделі» для РРО, на який реєструється КОРО

Заповнюєте заяву для реєстрації КОРО: як дізнатися реєстраційний номер екземпляру РРО?

Податківці у підкатегорії 109.06 «ЗІР» зазначили, що згідно з п. 2 гл. 1 розд. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. №547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок №547), реєстрація книг обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Пунктом 8 гл. 1 розд. II Порядку №547 визначено, зокрема, що перша КОРО на реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) реєструється одночасно з реєстрацією РРО. Підставою для реєстрації другої та наступних КОРО на РРО в контролюючому органі є надходження до цього органу заяви про реєстрацію книги обліку розрахункових операцій та/або розрахункової книжки за формою №1-КОРО, форма якої встановлена у додатку 3 до Порядку №547 (далі – реєстраційна заява за ф. №1-КОРО).

Суб’єкти господарювання, які включені до системи подання податкових документів в електронному вигляді, можуть подавати реєстраційні заяви в електронній формі засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів із зазначенням обов’язкових реквізитів електронних документів (абз. 5 п. 8 гл. 1 розд. II Порядку №547).

Розділ 3 реєстраційної заяви за ф. №1-КОРО передбачає заповнення даних щодо РРО, зокрема, реєстраційного номера екземпляра РРО відповідно до Реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій (далі – Реєстр).

Реєстр ведеться ДФС відповідно до вимог наказу Мінфіну від 13.02.2019 р. №64 «Про затвердження порядків ведення реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій та реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій» (далі – Наказ).

Відповідно до п. 1 розд. ІІІ Порядку ведення реєстру екземплярів реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого Наказом (далі – Порядок №64), до Реєстру вносяться відомості про екземпляри РРО, моделі (модифікації) яких включені до Державного реєстру РРО, що поставлені для введення в обіг або експлуатуються, та строк служби яких не сплив. Кожному екземпляру РРО, включеному до Реєстру, присвоюється унікальний реєстраційний номер, який не змінюється протягом всього строку застосування РРО.

Пунктом 4 розділу ІІ Порядку №64 встановлено, що дані з Реєстру не є інформацією з обмеженим доступом (крім реєстраційних номерів облікових карток або серії (за наявності) та номерів паспортів фізичних осіб – підприємців). Актуальна інформація про екземпляри РРО, зокрема, про реєстраційні номери екземплярів РРО оприлюднюються в Електронному кабінеті.

Отже, з метою заповнення розд. 3 реєстраційної заяви за ф. №1-КОРО, суб’єкт господарювання може отримати інформацію щодо присвоєного реєстраційного номера екземпляру РРО, що включений до Реєстру, скориставшись засобами Електронного кабінету за посиланням: https://cabinet.sfs.gov.ua/registers/rro-instance.

Пошук зазначеного реквізиту здійснюється відповідно до введених параметрів «Серійний номер» та/або «Код моделі» для РРО, на який реєструється КОРО.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»