• Посилання скопійовано

УВАГА! Рада розблокувала підписання законів щодо детінізації готівкових розрахунків

Депутати відхилили проекти постанов щодо скасування рішення прийняття в цілому законопроектів №1053-1 та №1073. Тепер спікер може схвалити ці законопроекти і передати їх на підпис президенту.

УВАГА! Рада розблокувала підписання законів щодо детінізації готівкових розрахунків

Наприкінці вересня ми повідомляли, що у Верховній Раді заблокували підписання законопроектів про впровадження електронних чеків та  «кешбек» для споживачів у разі виявлення порушень при розрахунках.

За інформацією ВРУ, сьогодні, 3 жовтня, депутати відхилили:

  • проект постанови №1073-П "Про скасування рішення Верховної ради України від 20.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту закону про внесення змін до Податкового кодексу України про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг (реєстраційний №1073 від 29.08.2019 року)". За нього проголосували 108 нардепів;

  • проект постанови №1053-1-П "Про скасування рішення Верховної ради України від 20.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту закону про внесення змін до ЗУ "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг (реєстраційний №1053-1 від 06.09.2019 року)". За нього проголосували лише 102 депутати ВРУ.

Тож спікер ВРУ Дмитро Разумков може схвалити законопроекти №1053-1 та 1073 і передати їх на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Що чекатиме суб'єтів господарювання після підписання зазначених законопроектів коротко ми писали тут.  Детальніше проаналізуємо зміни після появи підписаних Президентом текстів законів.

 

UPD_07/10/2019

Закони вже передані на підпис Президенту. Про це свідчить інформація з карток законопроектів. 

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»