• Посилання скопійовано

Як здійснювати розрахунки при офлайн-роботі ПРРО?

На період відсутності зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером ДПС, проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн, що може тривати не більше 36 годин

Як здійснювати розрахунки при офлайн-роботі ПРРО?

Офіс великих платників податків ДПС, нагадує, що програмні РРО активно увійшли в життя платників податків і стали черговим кроком в удосконаленні ведення бізнесу. Крім багатьох зручностей, які додались разом з появою ПРРО у користувачів цими реєстраторами з’явилась можливість працювати з ними як в реальному часі, так і офлайн.

Такий режим застосовується на період втрати зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером контролюючого органу. Порядок застосування РРО в офлайн режимі визначено Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій.

На період відсутності зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером контролюючого органу, проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн, що може тривати не більше 36 годин, із створенням електронних розрахункових документів, яким присвоюються фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих сервером контролюючого органу. Зазначена норма встановлена Законом України від 20.09.2019 р. №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», який набрав чинності 1 серпня 2020 року.

Відлік часу, протягом якого ПРРО працював в режимі офлайн, починається від дати та часу, зазначених у повідомленні про проведення розрахункових операцій в режимі офлайн з відповідною відміткою («початок переведення ПРРО в режим офлайн»), до дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «завершення режиму офлайн», а також від дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «завершення режиму офлайн» до дати та часу, зазначених у повідомленні з відміткою «початок переведення ПРРО в режим офлайн», якщо в період між такими строками фіскальним сервером не було зареєстровано розрахункових документів у режимі онлайн-обміну.

У розрахунковому документі (чеку) має обов’язково бути наявна позначка про проведення розрахункової операції в режимі офлайн.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»