• Посилання скопійовано

Положення про форму і зміст розрахункових документів зміниться

ДПСУ повторно оприлюднила Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів

Положення про форму і зміст розрахункових документів зміниться

21 квітня ДПСУ оприлюднила повторно проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів» (завантажити). Про перше його оприлюднення ми писали тут.

Розроблено його з метою виконання  вимог Закону №1017 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій».

На виконання вимог цього Закону передбачено:

  • внесення техніко-юридичних правок до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів,
  • що форма та зміст розрахункових документів, а також порядок подання звітності пов’язаної із застосуванням РРО/ПРРО при здійсненні торгівлі валютними цінностями встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, за погодженням з НБУ.

Очікується, що цей наказ набере чинності з 1 червня 2021 року (крім пунктів 2, 3 Змін, затверджених цим наказом, які наберуть чинності з 1 серпня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування).

Наразі ж зауваження та пропозиції можна надсилати на адресу розробника (ДПСУ): поштову – 04655, м. Київ, Львівська площа, 8, та електронну – yyarmolovskiy@tax.gov.ua.

 

Що зміниться у Положенні?

1. Уточнено, що для СГ, які не зареєстровані платниками ПДВ, рядок, в якому зазначається індивідуальний податковий номер платника ПДВ, не заповнюється.

2. У новій редакції викладено розділ 2 Положення "Фіскальний касовий чек на товари (послуги)" та розділ 3 "Фіскальний касовий чек видачі коштів".

3. Доповнено Положення новим розділом 8 "Фіскальний касовий чек за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі".

Весь перелік змін можна переглянути тут>>

 

Зміни у формах фіскальних чеків

У додатках до Положення:

  • викладено у новій редакції додаток 1 "Фіскальний касовий чек на товари (послуги)" (форма №ФКЧ-1) та додаток 2 "Фіскальний касовий чек видачі коштів" (форма №ФКЧ-2);
  • у додатках 3-6 у відмітках після слів «розрахункових документів» доповнено словами «/електронних розрахункових документів»;
  • додано новий додаток 7 "Фіскальний касовий чек за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі" (форма №ФКЧ-5).

Завантажити ці форми можна тут>>

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»