• Посилання скопійовано

Що не так з розрахунками через ПРРО: результати засідання Міжвідомчої робочої групи

У Мінфіні відбулося перше засідання Міжвідомчої робочої групи з питань застосування ПРРО. На ньому обговорювали визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань, що виникають під час проведення розрахунків через ПРРО

Що не так з розрахунками через ПРРО: результати засідання Міжвідомчої робочої групи

12 лютого 2024 року відбулось установче засідання Міжвідомчої робочої групи з питань застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій при Мінфіні.

На зустрічі визначили такі основні завдання робочої групи:

  • опрацювання матеріалів щодо виявлених недоліків у системі реєстрації розрахункових операцій із застосуванням ПРРО, в тому числі в режимі офлайн;
  • визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань, що виникають під час проведення розрахункових операцій із застосуванням ПРРО;
  • підготовка пропозиції щодо удосконалення нормативно-правової бази з питань проведення розрахункових операцій через ПРРО.

«Кожна думка та кожна пропозиція, спрямована на покращення роботи ПРРО та захисту інформації про проведені розрахункові операції, є важливою для Міністерства фінансів і буде максимально врахована при підготовці законодавчих змін», – сказав у вступному слові Голова Міжвідомчої робочої групи, заступник Міністра фінансів Олександр Грубіян.

Під час засідання було наголошено, що про всі  напрацювання та результати діяльності робочої групи буде проінформовано громадськість на регулярній основі. Водночас усі законодавчі ініціативи, розроблені в рамках цього процесу, пройдуть через процедуру громадського обговорення, розгляду та ухвалення Верховною Радою України, забезпечуючи максимальний рівень прозорості та врахування інтересів бізнесу та громадян.

«Ми, як Мінфін, хочемо, щоб такий інструмент, як ПРРО, існував та надалі розвивався, оскільки він є зручним для держави та бізнесу. Це відповідає сучасній європейській практиці та сучасним реаліям. Проте ми маємо забезпечити, щоб ця система працювала правильно і ПРРО належно виконував свою основну функцію – фіскальну, – зазначила Світлана Воробей, заступник Голови Міжвідомчої робочої групи, заступник Міністра фінансів.

Окремо було підкреслено те, що на розгляд робочої групи будуть виноситись не лише пропозиції її учасників, але й пропозиції від бізнесу, спрямовані на удосконалення роботи ПРРО, які надходитимуть до Мінфіну. При цьому ініціатори таких пропозицій запрошуватимуться (у разі ухвалення такого рішення учасниками робочої групи) до їх обговорення на засіданнях робочої групи.

***

Читайте також: Мінфін встановив недоліки ПРРО щодо уникнення фіскалізації під час проведення розрахунків

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»