• Посилання скопійовано

В Україні збільшився обсяг «білих» операцій, – Гетманцев

За даними Гетманцева, у травні 2024 року обсяг операцій, облікованих через РРО, зріс до 359,8 млрд грн за місяць, щоденно це 11,6 млрд. При цьому з початку року місячний обсяг білих операцій зріс на 16%

В Україні збільшився обсяг «білих» операцій, – Гетманцев

Нагадаємо, що з 1 серпня 2023 року Закон №3219 набрав чинності, а з 1 жовтня 2023 вже було надано можливість ДПС застосовувати до порушників вимог Закону про РРО відповідних штрафів.

Наприкінці 2023 року Гетманцев розповідав про статистику реєстрації РРО. Зокрема, у жовтні – листопаді поточного року кількість РРО зросла до 383,1 тисячі – на 41,1% порівняно з січнем – вереснем 2023 року. Середньомісячна кількість чеків у жовтні – листопаді сягнула позначки у 22,8 млн штук.

А зараз голова податкового комітету ВРУ навів свіжу статистику фіскалізації.

У травні 2024 обсяг операцій, облікованих через РРО, зріс до 359,8 млрд грн за місяць, щоденно це 11,6 млрд. А кількість чеків зросла до 815 млн шт. (або 26,3 млн на день). Про це повідомив Гетманцев у своєму Телеграм-каналі.

Також стабільно щомісяця зростає і кількість зареєстрованих РРО/ПРРО, їх кількість у травні 2024 зросла до 898 тис.

Тобто з початку року місячний обсяг білих операцій зріс на 16%, що прямо свідчить про детінізацію економіки.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»