• Посилання скопійовано

НКЦПФР закінчує роботу із внесення змін до вимог до керуючих пенсійними активами

НКЦПФР завершує роботу над Положенням «Про вимоги до особи, яка провадить діяльність з управління пенсійними активами щодо дотримання внутрішніх правил та процедур оцінки і управління ризиками, пов’язаними з інвестуванням пенсійних активів»

Відповідне рішення було прийняте на останньому засіданні регулятора, що відбулося 25 вересня 2012 року.
«Перш за все, мета цього документа — встановлення вимог до професійних учасників ринку цінних паперів, які здійснюють діяльність з управління активами недержавних пенсійних фондів стосовно запровадження ними внутрішніх правил та процедур оцінки ризиків здійснення операцій з активами НПФ. До того ж прийняття регуляторного акта сприятиме підвищенню ефективності та прозорості діяльності компаній з управління активами пенсійних фондів, а також зниженню ризиків втрати та знецінення пенсійних активів, покращенню державного регулювання та контролю у цій сфері», — уточнила Оксана Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Нагадаємо, що документ розроблено відповідно до законів України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», «Про цінні папери та фондовий ринок» та пункту 1-1 частини другої статті 38 Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення», нормативно-правових актів Комісії, що регулюють діяльність з управління активами інституційних інвесторів.
Наразі документ направлено для проходження обов’язкової процедури державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»