• Посилання скопійовано

Процедура взяття на облік у податковій інспекції

2 листопада я зареєструвалася фізичною особою — підприємцем. Цього самого дня отримала виписку з Єдиного державного реєстру. Яка процедура взяття мене на облік у податковій інспекції?

Відповідно до п. 6.1 р. VI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 р. №1588 (далі — Порядок), взяття на облік за основним місцем обліку фізичної особи — підприємця здійснюється після її державної реєстрації, органом ДПС за місцем її державної реєстрації на підставі відомостей з відповідної реєстраційної картки на проведення державної реєстрації фізичної особи — підприємця.

Пунктом 6.2 р. VI Порядку передбачено, що на бажання фізичної особи — підприємця взяття такої особи на облік може бути здійснене органом ДПС, якщо така особа подає:

• заяву за ф. №5-ОПП;

• витяг або виписку з ЄДР.

Взяття на облік за основним місцем обліку фізичної особи — підприємця органом державної податкової служби проводиться не пізніше наступного робочого дня з дня отримання відомостей від державного реєстратора чи заяви від платника податків.

Після взяття платника податків на облік за основним місцем обліку, орган ДПС формує довідку про взяття на облік за ф. №4-ОПП. Така довідка надсилається платнику податків наступного робочого дня з дня взяття на облік. За згодою платника податків не пізніше наступного робочого дня після взяття його на облік така довідка може бути видана платнику податків чи уповноваженій особі платника податків в органі ДПС (п. 3.10 р. III Порядку).

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»