• Посилання скопійовано

Зміни до положення про реєстрацію фізосіб

Новим Положенням передбачена можливість отримання фізичною особою відомостей з Державного реєстру про джерела виплачених доходів та утриманих податків

Зміни до положення про реєстрацію фізосіб

З 29.12.2012 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 06.11.2012 р. №1147 "Про затвердження Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29.11.2012 р. за №2007/22319.

Новаціями Положення є те, що на виконання норм статей 8 та 12 Закону України "Про захист персональних даних", кожний громадянин має право знайомитися в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, установах і організаціях з відомостями про себе, які не є державною або іншою захищеною законом таємницею.

Передбачена можливість подання фізичною особою за власним бажанням облікової картки в податковий орган за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об'єкта оподаткування.

Скорочено строк  реєстрації фізичної особи в Державному реєстрі з 10 до 5 робочих днів.

Фізичні особи - громадяни України, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходів, місцезнаходження іншого об'єкта оподаткування, можуть звернутися за отриманням документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, до будь-якої державної податкової інспекції. У такому разі строк видачі документа може бути продовжено до десяти робочих днів.

Новим Положенням передбачена можливість отримання фізичною особою відомостей з Державного реєстру про джерела виплачених доходів та утриманих податків. Для цього необхідно подати до органу державної податкової служби за своїм місцем проживання або за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об'єкта оподаткування, заяву затвердженого зразка (завантажити >>).

Орган державної податкової служби протягом п'яти робочих днів з дня звернення фізичної особи надає відомості із Державного реєстру за установленими формами

Увага! На прохання фізичної особи дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків можуть бути внесені до паспорта громадянина України.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»