• Посилання скопійовано

З 1 липня реєстраційні справи підприємців будуть передані підрозділам Укрдержреєстру

До 1 липня 2013 року держадміністрації на місцях забезпечать передачу реєстраційних справ юросіб та фізосіб – підприємців від виконавчих комітетів місцевих рад до територіальних органів Укрдержреєстру. Відповідне розпорядження Кабміну, яке розробляло Міністерство юстиції, було ухвалено 15 травня на засіданні Уряду

З 1 липня реєстраційні справи підприємців будуть передані підрозділам Укрдержреєстру

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, зазначене розпорядження було ухвалене у зв‘язку зі змінами в системі реєстрації юросіб та фізосіб - підприємців, які відбудуться з 1 липня поточного року.

Зокрема, нагадав Міністр, змінами до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» функції з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців були передані від виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій до центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців - Укрдержреєстру.

У зв‘язку із зазначеними законодавчими змінами Уряд розпорядився розмістити відповідні підрозділи Укрдержреєстру у приміщеннях, в яких розташовувалися державні реєстратори місцевих державних адміністрацій.

Цим же розпорядженням Уряд зобов‘язав передати реєстраційні справи юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців з виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій до органів Укрдержреєстру, що здійснюватимуть державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Прийняття проекту розпорядження має забезпечити безперебійне функціонування системи державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців у період передачі функцій з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців до центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»