• Посилання скопійовано

Витяги з держреєстру зможуть надавати нотаріуси

Законопроектом планується дати можливість нотаріусам дати будь-який витяг за запитом громадянина, не пов’язуючи це із вчиненням нотаріальних дій

Витяги з держреєстру зможуть надавати нотаріуси

У Міністерстві юстиції України розроблено та подано на розгляд Кабінету Міністрів України законопроект «Про внесення змін до деяких Законів України щодо надання інформації про державну реєстрацію прав та їх обтяжень з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно».

Дотепер витяги могли надавати нотаріуси лише у випадку вчинення нотаріальних дій. Законопроектом планується зняти ці обмеження і нотаріус за запитом громадянина зможе надати будь-який витяг, не пов’язуючи це із вчиненням нотаріальних дій.

- Реєстраційні послуги стануть для населення доступнішими і люди зможуть самі обирати, де їм краще та зручніше отримувати такі витяги: у нотаріусів чи в державних реєстраторів, - так прокоментувала Міністр юстиції України Олена Лукаш пропоновані законодавчі зміни.

За словами Міністра, розширення учасників надання такої послуги допоможе зняти той ажіотаж, який спостерігається в реєстраційних службах.

- Це – один із наших кроків на шляху відкритості і поліпшення публічних послуг, - наголосила Олена Лукаш.

Станом на 01.08.2013 року до державних реєстраторів надійшло 421 755 заяв про надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що створює значне навантаження на них, призводить до виникнення черг та погіршення якості надання послуг. Тож для нормалізації ситуації законопроектом розширено повноваження нотаріусів у цій сфері, адже вони є спеціальним суб’єктом, на якого покладено виконання функції державного реєстратора.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»